Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Hoe verhouden digitale technologie en de participatie van de Eindhovenaar zich tot elkaar? In deze bijeenkomst: hoe kunnen mensen hun privacy bewaken? En wat kunnen (gemeentelijke) instanties doen om daarin te helpen?

Bedrijven en ook overheden weten steeds meer over steeds meer mensen. En dus krijg je internetadvertenties op maat en ook de gemeente ‘denkt met je mee’. Maar de gevolgen zijn groter. Eigenlijk zijn mensen zelf verantwoordelijk voor het bewaken van hun privacy. Maar kan dat nog? Wat kunnen (gemeentelijke) instanties doen om daarin te helpen? En waarom is het eigenlijk zo belangrijk?

Spreker

Onderzoeksjournalist Maurits Martijn schreef samen met Dimitri Tokmetzis het boek Je hebt wél iets te verbergen, waarin ze laten zien dat privacy het meest bedreigde mensenrecht van onze tijd is.

Een stad zo slim als haar bewoners

Eindhoven wil een slimme samenleving worden. Een stad waar technologie helpt om bewoners bij elkaar te brengen, om hen invloed te geven op hun omgeving, of om bewoners en stadsbestuur samen te laten werken. Maar hoe realiseer je dat? Van welke voorbeelden kunnen we leren hoe het wél of juist níet moet?

In de bijeenkomstenreeks Een stad zo slim als haar bewoners staat steeds een ander aspect van die slimme samenleving centraal. De avond begint met een vooraanstaande (internationale) spreker. Daarna gaan publiek en gasten in gesprek over wat dit verhaal voor Eindhoven (kan) betekenen. 

De reeks wordt georganiseerd door de DATAstudio Eindhoven, een initiatief van de gemeente Eindhoven en Het Nieuwe Instituut dat onderzoekt hoe de slimme stad een slimme samenleving kan worden.

De Staat van Eindhoven
Linda Vlassenrood

Dit project maakt deel uit van de programmalijn Partnerprojecten en het dossier Onderzoek.

Het Nieuwe Instituut en de gemeente Eindhoven werken samen aan een meerjarig cultuurprogramma voor de periode 2015-2017 over de veranderende verhouding tussen overheid en burger.