Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Hoe werken deze instrumenten? Voor wie werken ze? Wat doen inwoners en beleidsmakers om deze nieuwe soorten van democratie vorm te geven? En, de belangrijkste vraag, hoe kunnen we dit inzetten in Eindhoven?

Meepraten, meedenken en meebepalen; Denis Roio, beter bekend als Jaromil, maakt gereedschap voor de burgeractivist van nu. Hoe werken deze instrumenten? Voor wie werken ze? En, de belangrijkste vraag, hoe kunnen we dit inzetten in Eindhoven? Jaromil spreekt tijdens deze avond over het Europese project D-Cent, een verzameling online hulpmiddelen voor nieuwe vormen van stedelijke democratie.

Spreker

Denis “Jaromil” Roio is CTO en mede-oprichter van de Dyne.org think&do tank. Dyne.org is de thuisbasis van een gemeenschap van digitale kunstenaars, kritische makers en gratis softwareontwikkelaars met een sterke focus op algoritmische soevereiniteit, decentralisatie en onafhankelijke media praktijken.

Een stad zo slim als haar bewoners

Eindhoven wil een slimme samenleving worden. Een stad waar technologie helpt om bewoners bij elkaar te brengen, om hen invloed te geven op hun omgeving, of om bewoners en stadsbestuur samen te laten werken. Maar hoe realiseer je dat? Van welke voorbeelden kunnen we leren hoe het wél of juist níet moet?

In de bijeenkomstenreeks Een stad zo slim als haar bewoners staat steeds een ander aspect van die slimme samenleving centraal. De avond begint met een vooraanstaande (internationale) spreker. Daarna gaan publiek en gasten in gesprek over wat dit verhaal voor Eindhoven (kan) betekenen. 

De reeks wordt georganiseerd door de DATAstudio Eindhoven, een initiatief van de gemeente Eindhoven en Het Nieuwe Instituut dat onderzoekt hoe de slimme stad een slimme samenleving kan worden.

De Staat van Eindhoven
Linda Vlassenrood

Dit project maakt deel uit van de programmalijn Partnerprojecten en het dossier Onderzoek.

Het Nieuwe Instituut en de gemeente Eindhoven werken samen aan een meerjarig cultuurprogramma voor de periode 2015-2017 over de veranderende verhouding tussen overheid en burger.