Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

"Eindhoven wil een slimme samenleving worden, een smart society. Maar de stad wil dat wel samen met haar inwoners doen. Geen vooraf bedachte blauwdruk, maar een geleidelijk groeiend geheel dat langzaamaan door de burgers zelf wordt vormgegeven. Technologie – met name in de vorm van beschikbare data – speelt daarbij wel een rol, maar is niet alles bepalend."

"[...] zelfs ook als alle data voor handen zijn, komt het aan op het gesprek met de betrokkenen, de buurtbewoners dus. De ingewijden. Het gaat erom dat data worden gecombineerd met de werkelijkheid van de straat om tot een betere samenleving te komen.”

"Wat er werkelijk leeft in een buurt, maar wat tot op heden onzichtbaar is, dat wil Het Nieuwe Instituut via de DataStudio gaan bovenhalen. 'Hier voeren we samen met buurtbewoners, studenten, ambtenaren en experts een bevlogen dialoog over de mogelijkheden en beperkingen van data [...]'"

Lees hier het hele artikel over de achtergrond bij de DataStudio in de Eindhovense wijk Woensel-Noord en hoe de DataStudio te werk gaat. 

De Staat van Eindhoven
Linda Vlassenrood

Dit project maakt deel uit van de programmalijn Partnerprojecten en het dossier Onderzoek.

Het Nieuwe Instituut en de gemeente Eindhoven werken samen aan een meerjarig cultuurprogramma voor de periode 2015-2017 over de veranderende verhouding tussen overheid en burger.