Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Meet up met de DATAstudio over de mogelijkheden om burgers te betrekken bij stadsontwikkeling tijdens deze tweedaagse conferentie over het Internet of Things.

Het Internet of Things is geen nieuw fenomeen, maar de vraag naar de relevantie ervan is nog steeds actueel. Hoe ontwerp je slimme producten die écht waarde toevoegen? Hoe ga je als ontwerper verantwoord om met kennis die uit alle gebruikersdata ontstaat? En wat kunnen we leren van de Chinese maakcultuur in Shenzhen? Op Thingscon 2016 op 1 en 2 december gaan avontuurlijke designers, whizzkids en IoT pioniers op zoek naar de antwoorden. DATAstudio teamleden Linda Vlassenrood en Klaas Kuitenbrouwer gaan op 2 december tijdens een meet up in op de mogelijkheden om burgers te betrekken bij de ontwikkeling van hun stad. 

Thingscon

Thingscon is Europa’s toonaangevende conferentie over de toekomst van hardware, connected devices en Internet of Things. Deelnemers van over de hele wereld komen bij elkaar voor een serie hands-on workshops, intieme sessies en een internationale line-up van gerenommeerde sprekers die het zullen hebben over de noodzakelijke stappen om een product uit te laten groeien van een prototype naar een succes. Met bijdragen van o.a. Ame Elliot (Simply Secure), David Li (Open Innovation Lab Shenzhen) en Alper Cugun (design strategist) in het plenaire programma en workshops over o.a. Blockchain, farm hacking, hidden design, ontwerpen voor augmented reality, Internet of Toys en smart citizens.

Bekijk hier het actuele programma.

datum
02/12/2016
tijd
11:00 – 13:00
taal
Engels
 
locatie

Volkshotel Amsterdam
Wibautstraat 150
1091 GR Amsterdam

toegang

Voor toegangsprijzen en aanmelden, zie de onderstaande ticketlink. Gebruik bij je inschrijving code TCAMS16_hni50e en ontvang €50,- korting!

De Staat van Eindhoven
Linda Vlassenrood

Dit project maakt deel uit van de programmalijn Partnerprojecten en het dossier Onderzoek.

Het Nieuwe Instituut en de gemeente Eindhoven werken samen aan een meerjarig cultuurprogramma voor de periode 2015-2017 over de veranderende verhouding tussen overheid en burger.