Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

De stad van de toekomst is een slimme stad, boordevol sensoren en data-genererende burgers. Maar hoe maakbaar is de slimme stad voor haar bewoners? Hoe staat het met de privacy? En hoe staat Eindhoven er als Slimme Stad voor? Linda Vlassenrood, programmaleider van De Staat van Eindhoven, is een van de sprekers tijdens deze bijeenkomst over de smart city. 

Op donderdag 26 mei organiseert de Bibliotheek Eindhoven, in samenwerking met Tegenlicht Meet Up Eindhoven, de Thema-avond Slimme Steden. Deskundige sprekers gaan in op vragen die de uitzending over slimme steden van VPRO's Tegenlicht oproepen. Zo zal Jean-Paul Close, initiatiefnemer van de Stad van Morgen, vanuit een filosofische invalshoek inzoomen op (r)evolutionaire oplossingen voor de lokale problemen die wereldwijd ervaren worden. Ook staan open data en hoe daar als stad slim mee om te gaan op de agenda.

Vervolgens gaat Linda Vlassenrood, programmaleider van De Staat van Eindhoven, tijdens haar lezing dieper in op de transitie van Eindhoven naar een smart city en wat daar voor moet gebeuren. Ook geeft ze een toelichting op de activiteiten van het programma. 

Toegang tot de thema-avond is op basis van een donatie.

Meer info en aanmelden

De Staat van Eindhoven
Linda Vlassenrood

Dit project maakt deel uit van de programmalijn Partnerprojecten en het dossier Onderzoek.

Het Nieuwe Instituut en de gemeente Eindhoven werken samen aan een meerjarig cultuurprogramma voor de periode 2015-2017 over de veranderende verhouding tussen overheid en burger.